Тази къща е построена на площ от 18 квадратни метра, но вижте какво има вътре!

Създателят на тази къща американският архитект Крис Хенинг (Chris Heininge) не е очаквал, че тя ще придобие такава популярност и ще е затрупан с  огромно количество поръчки. Идеята за подобна къща се е родила след като се е върнал от Азия. Той живеел в Япония, Индия и Китай в продължение на около 20 години. Жителите на тези страни планират вътрешното пространство на домовете си поразително, те успяват да сложат всичко необходимо за комфортен живот само върху няколко квадратни метра.

След завръщането си Крис изгражда първата си компактна къща с размер 6  на 3  метра и поставя всичко необходимо за живеене вътре. Нека да разгледаме.

Отвън тази къща изглежда по-скоро като беседка.

Но влизаме в светла всекидневна с голям диван.

По стълбите до горния етаж има скрити кутии за съхранение дърва и камина.

Кухнята с електроуреди, маса за хранене и телевизор.

Кухнята се използва на 100% и е оборудвана с много шкафчета и рафтове.

На втория етаж има просторна спалня  с нощни шкафчета.

До кухнята има мивка.

Банята е с тоалетна и мини джакузи.

Сега Крис прави такива къщи по поръчка на цена от $ 60 000. Те се сглобяват и транспортират до мястото за инсталация  почти готови. Може би цената не изглежда толкова малка, колкото самата къща, но ще се съгласите, че така експертно замисленото вътрешно оформление предизвиква възхищение. Ако сте харесали невероятната къща, не забравяйте да я споделите с приятелите си, може би някой от тях сега се чуди за това как да събере спалня, кухня и всекидневна в гарсониерата си.

Add a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.