С тези 10 евтини трика, колата ти ще бъде винаги чиста като нова!

Без значение колко сме се мъчили да запазим колата си чиста, мръсотията все  ще се натрупа. Тя може да бъде от различни петна,  обичайния прах, а дори и от цветния прашец през пролетта. Има много средства за почистване на колата, но проблемът е, че те съдържат голям брой вредни химикали. Ако искате колата си винаги да е като нова, не е задължително да се използва химия. Всички нужни средства за почистване ги има във всяко домакинство!

1. Почистване на седалки и стелки

За да се отървете от мръсните и кални петна по тапицерията и стелките може да направите паста от дестилиран бял винен оцет и сода за хляб. Намажете всички замърсени области, оставете ги да изсъхнат, и после просто ги почистете с прахосмукачка. Вашият автомобил ще изглежда като нов!

2. Четка и гъба за прах

Почистете всички въздушни отвори на климатика  с гъба за прах и  с малка четка. За най-добри резултати, минете ги и с прахосмукачка, за да се премахне всичката прах.

3. Полиране на кожата на таблото със зехтин

Не използвайте  токсични спрейове или мокри кърпички за почистване на арматурното табло. Кожата става по-лъскава и ще изглежда като нова, когато я полирате с кърпа и малко количество зехтин.

4. Вода и четка (за отстраняване на косми от животни)

Този вариант е по-добър дори от всяка прахосмукачка. Напълнете спрей-бутилка с вода и леко навлажнете мястото, където има косми. След това избършете с четката, и от космите и мъха няма да остане спомен!

5. Естествени авто-ароматизатори

Забравете за токсични освежители за автомобил, има по-добър начин. В стъклен буркан с надупчена капачка смесете сода за хляб с етерично масло. Поставете буркана на защитено място, и вътре в колата винаги ще имате чист и свеж въздух.

6. Почистване на чистачките

Намажете чистачките с дестилиран спирт. Това предотвратява размазване на мръсотията и образуване на петна.

7. Оцет и вестник

За да почистите предното стъкло, напръскайте го с оцет. Оставете за няколко минути, а след това избършете с вестника. Звучи странно, но стъклото ще блесне.

8. Лъскави джанти

Напръскайте със смес от равни части вода и оцет. Избършете с мека кърпа, и джантите ще заблестят като нови.

9. Измиване на колелата

Направете паста от сода за хляб и вода, избършете гумите. След това просто изплакнете с вода. Гумите ще изглеждат, като че ли току-що сте ги купили.

10. Био сапун

В автомивките винаги използват химикали за почистването на автомобилите. За да избегнете това, използвайте естествени средства. Течен  сапун, който се състои от растителни масла, се смесва с малко вода. Използвайте го, вместо обичайния автомобилен шампоан и колата винаги ще свети!

 

Add a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.