Как да купуваме, след като не продавате?

Реших, че ми трябва твърд куфар за лаптоп, яяя да поровим в търсачката и да видим какво се продава в Бг. Ооооо, супер в родната ни онлайн мрежа е бъкано с това, което търся. Избирам най-изгодното, правя регистрация с въвеждане на куп излишни въпроси и отговори, кодове от картинки, кога е създадена Българската държава, кой е последния хит на Милко Калайджиев… и т.н. Следват 2 автоматични имейла „Вие се регистрирахте…“, „Вашата поръчка е приета..“ и чакам обаждане за потвърждение. От петък сутринта до понеделник на обяд – мълчание, реших да звънна, тъй като в сайта нямаше „Срок на доставка“. Никой не вдига. След малко от същия номер ми звъни заспал мъжки глас, питам имат ли стоката и кога ще ми я доставят. – „Ние ще ви се обадим по-късно“?!? Към 5 следобед „заспалия“ пак ми се обади и ми каза, че имали само 1 наличен, но бил дефектен и т.н. Ясноооо, „заспалия“ няма да свърши работа, пробвам в следващия сайт. От него реагираха „светкавично“ като ми се обадиха в 20:45?!? за да ми кажат, че го нямат наличен и много съжаляват. Реших да не си губя времето и да ги чакам да ми отговарят един по един, затова направих едновременно поръчки в нови 5 сайта.

online-stores-bulgaria

Резултат: 3 имейла в които съжаляват, че нямат исканата от мен стока, и 2 телефонни обаждания с позната стратегия с дефектна и повредена бройка, дето шефа не знаел колко и как да я намали, но „Ние ще ви се обадим..“ дрън-дрън. След проба в 10 онлайн магазина си останах без куфарче, но с множество регистрации в сайтове от които очаквам да ме залеят със спам и да се чудя как да ги блокирам.

Драги Бг търговци, толкова ли е трудно да си изчистите сайтовете от продукти които нямате, и как да купуваме, след като Вие не продавате?

mail-stores

Add a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.